Sunday, April 10, 2011

Derma darah

hari khamis haritu, aku pergi derma darah. sebenarnye tak dirancang pon nak derma. banyak betul kebetulan haritu.

hari khamis tu, kelas aku habis pukul 10. lepas habis kelas, kawan aku, mawar, ajak makan kat café. aku ni tak biase kalau makan kat café ni. lagi2 café yang aku tak pernah pergi pon. akibat didesak oleh si mawar, aku dengan yati follow je la. tengah makan tu aku tanye la mawar, nape tibe2 haritu die beriye giler ajak kitorang makan dengan die. die jawab ‘aku tiap2 hari makan sorang2 kat bilik. kadang makan depan cermin, melalak sorang2’. hahaha. kesian.

sebelum nak ke café tu, nampak la kat unit kesihatan (medec) tu macam ramai je orang. yela program derma darah kan. mulenye si mawar je la yang pergi daftar. aku ni dok sebelah die tengah dilema nak ke tak nak. aku bukan taknak. takut mase timbang berat tu nanti, kene reject. hehe. bajet ringan sangat je. sekali timbang, hamek kau! berat aku 50++. suke2! sebab aku ni susah nak naik berat badan. T_T

editDSC01626

bahagienye muke nak keluarkan darah.

time ni periksa tekanan darah. ok, tekanan darah aku 131/85. darah tinggi,ok! nurse tu siap pakai pen merah lagi tulis 131. die cakap aku kene berjage-jage.

then, tibe time check hemoglobin, mawar tak lepas. die punye tahap hemoglobin bawah 12 tak silap. tinggal la aku sorang2 dalam medec tu. tapi kan, yang bestnye kan, aku diapit oleh laki2 ganteng kiri kanan. hahaha

090420111353

untuk sape yang menderma, akan dapat tag ni. ape lagi, terus pakai la.

edit070420111350

ini bukti bahawe aku telah menderma. heee Smile sebenarnye ni adelah kali kedue aku menderma. last haritu tahun 2009.

mase first time derma, niat aku lain. aku pergi pasang niat, nak tambah berat badan, dengan nak muke bersih tanpe jerawat.(pengaruh rakan sebaye la nih). sekali, hamek kau!! malas nak cite.

psstt: yang penting, niat kene betul. Winking smile

4 comments:

eddy said...

dermalah banyak2... :)

ain yoshiko said...

tak boleh banyak2. nanti diri sendiri pulak takde darah. hehe

eddy said...

hehe.... berape botol ek sekali derma?

ain yoshiko said...

rasenye ikot orang kot. kalau ade potensi nak 2 botol, 2 botol la kot..hehe