Monday, November 22, 2010

Percutian hari itu..

Seminggu yang lepas, aku pegi bercuti besame2 family.
takde lah bercuti sakan. cume bermandi-mande je.
kat Bukit Gambang,Pahang.
elok2 aku habis je final, terus je pergi bercuti.
seronok,kan?
sebenarnye ini adelah kali kedue kami bermandi-mande disini.
ok lah, malas mau panjang2.
biar gambar menceritakan segalanye.


ok,mule2 nak tunjuk dulu lah kan tempat kami menginap.
Bukit Gambang Resort City namenye..

owh,ni adik aku, syafiq.
caribbean ni blok yang kami duduk,
kot.kalau xsilap lahhhhh.


mari mencari-cari dimanakah rumah tersebut. *rumah ke?


model yang tak seberape, alang n along..haha .ampun..
(ni kat ruang tamu).



ni pulak bilik utama.

ni bilik yang tak berape nak utama. hehe
tu anak2 buah aku bersame zana,adik aku..

ni pulak dapur.tu kakak ipar.rajin,kan?


malam tu pulak,keluar makan. makan biase2 je. tapi satu je yang nak tunjuk kat uolls, aku makan burger ostrich aka burung unta. batak,ok! rasenye? macam burung unta lahh..hee..
hurm, aku kasi 3.5 per 5 lah.



ni burger burung unta tu. nampak sedap,kan?

lepas makan, round2 kat resort tu.
kat resort tu macam ade mini funfair la kirenye.
game2 kat situ kebanyakannye sesuai untuk budak2.untuk orang dewasa, just a few..


seronok je anak2 buah aku ni..


ok, ni game yang paling mencabar la kirenye.. mane tak nye, cube tengok betul2 gambar tu.
pusing2 sampai kepale kebawah. gile,kan?
lepas makan memang tak lah kalau nak naik.



ok,sekarang mari kite bercerite pasal bermandi-mande. ;)
sebelum keluar, snap2 sekejap.

ni mak aku bersame-same dengan cucu-cucu nye.
anak2 buah aku yang comel2 je.
kan? kan? kihkih

model kanak-kanak 1 :

aksi spontan dari mereka. daniel dan athirah.
*dah macam anak patung yang selalu jadi model2 baju kat kamdar.hehe
sangat2 suke gambar nih. comel!!



apakah? ni bukan barang seludup mahupun barang haram.
ni adelah barang2 yang kami tak tau dah nak letak mane.
so,bawah tilam je la..
syhhh, jangan bagitau orang lain tau.. ekeke


tengok tengok. orang yang gembire mengeluarkan duit. haha



kami yang berwajah teruje.hee
untuk ke waterpark dari resort, kami menaiki kereta yang ala2 train.
aku pon taktau la ape mendenye.


pemandangan waterpark dari jauh.



tempat bermandi yang sesuai sekali bagi kanak2.


tempat ni sesuai untuk acara bermain secare berkumpulan.


model kanak-kanak 2 :

damia. comel jugak.

model kanak-kanak 2 :

daniel n danish. hee..


game ni best. pelambung tu boleh muat 6 orang.
(mak, angah, kak yana, alang,aku, dan juge zana)



bermain ombak ~~~ wuuu
hehe


along dan kakak iparku, kak yana.

angah dan juge abang iparku, abg.yal..
*keliling mereka adelah anak2 mereka.


emak yang hanya memerhati.



tersenyum gembire sambil menunggu turn.
nak tau turn untuk ape?
jeng..jeng..jeng


tadaaaa...

gilos wehh main bende alah ni. agak2 sape teringin nak jadi superman, ha coba try naek bende alah ni.
terbaekkk punye..


anda juge boleh santai2 seperti gambar diatas nih.dok relax je atas pelambung tu macam yang adik bersame rakan beliau ni buat.
nak tenang fikiran,ok boleh try..

inilah kami.



setelah berape jam berendam bermain air, marilah kite pulang.


danish yang sudah kekenyangan, lalu kemengantukan.
tapi die ni still taknak tidur jugak. die tahan je mate tu..

athirah ni mane2 tibai tidur jugak.sampai dah keluar segale air tu..hehe


ini bukti kami masuk berbayar tau. haha
*perasan tak belah sane puteh2, yang belah sini2 agak malap..hehe


ok jom pulang..


bergambar sekejap. ini family saye!
abah xdapat nak ikot. sebab ade hal katenye. =)


tamatlah sudah kisah percutian saye. ahaks
memang best! macam2 korang boleh buat kat sini.
nak naik kude, maen paintball, macam lah,semuenye ade.
=))





ok,sekian saje.
bye!

*sangat banyak gambar. gile letih..
bye again! =)


4 comments:

AzMa' Izatul said...

wah...seronoknya wei kat gambang..
ini yg wat aku begitu cemburu utk pergi kat sana tu...

ain yoshiko said...

seronok.nnt ajk la nzmie pegi.
korangkan da lme merancang nak pegi..

iera syahira said...

bez gle!
sukeh2! :DD

ain yoshiko said...

best ye?
ajak lah kak mai pegi.
korang pegi couple2..hehe